fbpx

Căutăm eroi!

Alătură-te campaniei Wings 4 Dreams și donează și tu vise devenite realitate. Împreună putem schimba lumea!

Anul acesta eforturile Jeans 4 Dreams se îndreaptă către un segment defavorizat, care nu capătă atenție pe măsura meritelor.

 

Începând cu 1 martie 2020, Jeans 4 Dreams se concentrează pe derularea campaniilor pentru continuarea studiilor academice și pre-universitare și a proiectelor de cercetare, inovație, dezvoltare tehnologică.  

 

Este vorba despre acei tineri aflați cu situații economice precare dar cu rezultate excepționale la învățătură. Acei tineri care, la fel ca oricare alții, visează. Nutresc idealuri pe care le simt aproape de neatins. Hrănesc dorințe din vise de a schimba lumea. Luptă neîncetat să se autodepășească. Evadează din cotidian printr-o imaginație care poate stârni fiori, pornită fiind din simplitatea a ce le oferă paginile pe care le au în față. Și sfârșesc de multe ori prin a se lovi de realitate.

Acei tineri care au nevoie de atât de puțin pentru a schimba atât de mult.

 

Wings 4 Dreams este campania care își întoarce atenția asupra lor și donează vise devenite realitate. Prin acest proiect oferim 24 de burse de studii tinerilor cu rezultate excepționale la învățătură care provin din medii defavorizate.

Date statistice
100000
Înscrieri în anul universitar 2018/2019 - Cu 50% mai puțin decât în 2008-2009
1 %
Procent anual de creștere al tinelor care aleg studiile în străinătate
- 250000
În doar 10 ani numărul elevilor de liceu care își continuă studiile universitare sau post-universitare a scăzut.

Numărul tinerilor care urmează studii universitare sau post-universitare în România s-a redus  cu aproximativ 500.000 de studenți, în doar zece ani. Cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică (INS), arată că doar aproximativ 402.700 de absolvenți de liceu au ales să se înscrie la facultate în anul școlar 2018-2019, număr considerabil mai mic decât acum zece ani, când peste 890.000 de tineri optau să urmeze o formă de învățământ superior.

De asemenea, numărul tinerilor români care aleg studiile de licență este în continuă scădere. În același timp, potrivit INS, numărul tinerilor care optează pentru studii în străinătate crește anual cu 20%.

În acest context, prin campania Wings 4 Dreams atragem atenția asupra riscurilor accesului precar și limitat la educație superioară pentru elevii și studenții români cu merite excelente, dar și asupra efectelor lui în societate.

Bursele Wings 4 Dreams pentru continuarea educației liceenilor și studenților cu merite academice și cu excelență în inovație vor fi disponibile tinerilor cu vârste între 16 și 26 de ani, pentru proiecte și studii derulate în România și, în situații excepționale, și în Uniunea Europeană.

Programul de burse de sprijin pentru continuarea educației tinerilor din România este realizat prin grija Varyafin și susținerea DHM.

Puterea ta?

Căutăm eroi!

 Transformă visele în realitate! Donează 2 Euro prin SMS la 8836, cu textul VIITOR

Doneaza pentru viitor
LOGO_

Contact