Alteța Sa Regală Principesa Maria, în vizită la copiii de la Fundația Copii în Dificultate

Luni, 13 mai 2019, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat Fundația ”Copii în Dificultate” din București.

Aflată deja la cea de-a doua vizită, Alteța Sa Regală, sub îndrumarea Valentinei Zaharia, Director Executiv al Fundației CID, a făcut cunoștință cu copilașii nou veniți în centru, i-a revăzut pe cei pe care i-a cunoscut în vizita anterioară și s-a interesat de starea lor de sănătate.

Principesa Maria și-a petrecut aproape două ore în căsuța de pe Radu de la Afumați, s-a jucat și a vorbit cu micuții din cadrul centrului și, totodată, s-a informat despre ultimele activități desfășurate de Fundație.

Printre cazurile care au evoluat în bine de la ultima vizită a Principesei Maria se numără cazul lui Andrei, ale cărui progrese nu au rămas neobservate în ultimii ani, iar rezultatele se traduc prin acceptarea lui Andrei de a interacționa cu animalele (câini), de care era foarte speriat în trecut.

Pe aceeași listă se află și micuțul Ioan, care pe zi ce trece învață tot mai multe lucruri și se dezvoltă ca un copil aflat în sânul unei familii iubitoare.

Totodată, Ștefan este unul dintre copiii care au făcut progrese remarcabile în comunicarea cu personalul CID, cu vizitatorii sau cu frățiorii lui din centru, iar dorința lui de a interacționa cu cei din jur este tot mai prezentă.

În prezent, în Centrul Sfânta Margareta din București se află 16 copii cu dizabilități profunde.

Fundația ”Copii în Dificultate” a fost fondată în anul 1990 de Reverendul Dr. John Walmsley. În același an, susținut de membrii Parohiei Sfântul Laurențiu din Barkingside, Marea Britanie, Reverendul a ridicat, la Cernavodă, Spitalul „Sfântul Laurențiu” – dedicat copiilor infectați cu HIV-SIDA.

Fundația și-a consolidat poziția de furnizor de prestigiu în domeniul asistenței și protecției copilului, care promovează și asigură accesul copiilor cu dizabilități și al celor cu risc crescut de abandon familial și școlar la recuperare, educație, integrare, printr-o abordare multidisciplinară.

Suntem onorați și apreciem nespus toată susținerea Casei Regale a României prin Alteța Sa Regală Principesa Maria!

 

 

Credit foto: Daniel Angelescu